Home»Piccline – Herhaalde puncties vermijden

Piccline – Herhaalde puncties vermijden

De PICC-katheter

De PICC-katheter is een lange centrale veneuze katheter die in een perifere ader van de arm (koningsader, cefalische ader of brachiale ader) wordt ingebracht met
de MST-techniek (Micro-Seldinger-techniek) of met een afpelbare canule

Deze katheter is bedoeld voor patiënten die een intraveneuze therapie van gemiddelde of lange duur nodig hebben zoals het toedienen van parenterale voeding, chemotherapie, antibiotherapie, opgeloste stoffen of pijnstillers.

Doordat de toegang tot de aders gedurende de hele therapie stabiel blijft, worden herhaalde puncties vermeden waardoor het comfort voor de patiënt en de gebruiker stijgt en het risico op adertrauma’s daalt. Bovendien maakt dit type katheters het bij sommige indicaties mogelijk om de behandeling thuis voort te zetten.

Deze katheters worden geleverd voor plaatsing met de MST-techniek ofwel:
– met een geleider van 50 cm
– met een geleider van 67 cm
– met een geleider van 137 cm, voor ‘over the wire’-introductie van de katheter

 

In het Vygon-gamma zijn er twee types PICC-katheters verkrijgbaar:

  • De « Lifecath PICC » (Non CT-Rated) is een centrale veneuze katheter van 60 cm lang, verkrijgbaar als monolumen- en dubellumenversie.
  • Le « MAXFLO EXPERT» (CT-Rated) is een veneuze katheter van 55 cm lang, verkrijgbaar als monolumen-, dubellumen en trilumenversie.

 

 

 

Hij is geschikt voor alle indicaties van PICC’s en voor injecties onder hoge druk met een scanner-injector. Opdat radiologen een optimale beeldkwaliteit van de scanner zouden krijgen, werd de ‘MAXFLO EXPERT’-katheter ontwikkeld voor het ondersteunen van een bolus contrastvloeistof met hoge viscositeit, met een debiet van 5 ml/s tot 7ml/s, met een maximumdruk van de scanner-injector van 22,4 bar (325 psi).

Bovendien is de ‘MAXFLO EXPERT’-katheter geïmpregneerd met een antimicrobiële stof op basis van zilverionen: de Agion-technologie. De Expert-katheters geven intern en extern zilverionen vrij waardoor ze extra- en endoluminaal een beschermend effect garanderen. De zilverionen worden in de tijd geleidelijk afgegeven, en garanderen zo een doeltreffendheid op lange termijn.

 

Indien uw therapie niet centraal moet worden toegediend, kan de Midline-katheter een mogelijk alternatief zijn.

De Midline-katheter is een lange veneuze perifere katheter die in een perifere ader van de arm wordt ingebracht … lees meer

 

Wenst u meer informatie?

Doeltreffendheid van Agion antimicrobiële technologie: “Door een reeks medische polymeren te testen, ontdekte Sciessent dat de met Agion® antimicrobial technology behandelde polymeren meer dan 99 procent van de antimicrobieel resistente pathogenen doodden. Werden meerdere types van centraal-veneuze katheters gebruikt, verminderde MRSA tussen 99,56 en 99,999 procent en werd CRE met 99,9999 procent of meer geëlimineerd – waarbij voor de meeste kathetertypes 24 uur na inoculatie geen gezonde bacteriën meer werden gedetecteerd.” Megan Coyle, Wakefield, MA (PRWEB) mei 04, 2015 (PRWEB) mei 04, 2015