Home»Neurafit ®

Neurafit ®

Aanleiding nieuwe ISO-norm

Aansluitingen van verschillende toedieningssystemen zijn vaak compatibel en kunnen op elkaar worden aangesloten. Wanneer medicatie, vloeibare voedingsproducten of lucht per ongeluk via de verkeerde toegangsweg wordt toegediend, kunnen patiënten schade oplopen of zelfs overlijden. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, werden nieuwe aanbevelingen en richtlijnen ontwikkeld (ENFit , NRFit ,…) voor ziekenhuizen zodat veilig werken gegarandeerd wordt.

De oplossing

Aansluiting die veilig werken mogelijk maakt

De Internationale Organisatie voor Standaardnormen heeft een nieuwe norm ontwikkeld om misconnecties te voorkomen, namelijk ISO 80369. Hierdoor kunnen connecties voor elke klinische toepassing (intraveneus, neuraxiaal, respiratoir, enteraal, urologisch …) niet onderling worden verbonden.

NRFit ™

De nieuwe ISO 80369-6 norm voor neuraxiale anesthesie heeft een invloed op:

  • Spinale anesthesie,
  • Epidurale anesthesie,
  • Gecombineerde spinale-epidurale anesthesie,
  • Cerebrospinale vloeistofdrukmeting en lumbaalpunctie,
  • Perifere zenuwblokkade,
  • Wondinfiltratie.

Vygon is reeds van start gegaan met de geleidelijke conversie van haar neuraxiaal productgamma, volgens de nieuwe norm ISO 80369-6. Om deze conversie zo vlot mogelijk te laten verlopen staat Vygon tot uw beschikking als uw partner.

NRFit  toepassing

Vygon ontwikkelde neurafit ®, een productgamma van hulpmiddelen voor regionale anesthesie, dat volledig voldoet aan ISO 80369-6. Neurafit ® is een volledig gamma aan naalden (spinale en epidurale), sets, naalden voor perifere zenuwblokken, katheters en accessoires (spuiten, dopjes,…) bedoeld voor gebruik in de pediatrie en volwassenen.

Wenst u meer informatie over NRFit ™ ?