Home»ENFit™ – Een veilige enterale connector

ENFit™ – Een veilige enterale connector

Aanleiding

De aansluitingen van verschillende toedieningssystemen voor gezondheidstoepassingen zijn vaak compatibel en kunnen op elkaar worden aangesloten. Wanneer medicatie, vloeibare voedingsproducten of lucht per ongeluk via de verkeerde weg worden toegediend (verkeerd verbonden buisjes), kunnen patiënten schade oplopen of zelfs overlijden. Dit type van fouten wordt misconnecties genoemd. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, werden nieuwe aanbevelingen en richtlijnen ontwikkeld (ENFit™, NRFit™,…) voor ziekenhuizen zodat veilig werken gegarandeerd wordt.

Oplossing

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) besloot om het risico op het verkeerd aansluiten van toedieningssets te verlagen. In de ISO 80369-reeks werd een aantal ontwerpen opgenomen die onderling niet compatibel zijn. Zo kunnen vloeistoffen en gassen van diverse zorgtoepassingen (respiratoir, enteraal, urologie, manchetinflatie, neuraxiaal en i.v.) niet meer via een verkeerde weg worden toegediend waardoor de veiligheid van de patiënt wordt gewaarborgd.

Als uitvinder van Nutrisafe® erkent Vygon het belang van veiligheid tijdens enterale behandelingen bij zowel patiënten als clinici. De kennis en ervaring die hierbij werd opgedaan, stelde Vygon ertoe in staat om een bijdrage te leveren in de ISO 80369-3 werkgroep tijdens de ontwikkeling van de ENFit™-connector (connector van klein kaliber).

Onze bijdrage

Om te voldoen aan de nieuwe ENFit™-norm ISO 80369-3 heeft Vygon Nutrifit® ontwikkeld. Dit productgamma voldoet aan de specifieke nood aan een veilig enteraal voedingssysteem. Voor prematuren en pasgeborenen adviseren we echter het gebruik van Nutrisafe2®, de kleinste veiligheidsaansluiting voor enterale voeding waarmee u eenENFit™ hoge dosisnauwkeurigheid bereikt.

Om de overgang van uw huidig productgamma naar ENFit™ te vergemakkelijken beschikt Vygon over verschillende middelen:

  • een hele reeks aan adapters om uw huidige producten aan te sluiten aan de nieuwe producten die voldoen aan ISO 80369-3,
  • vertegenwoordigers die zorgprofessionals kunnen opleiden om een correct gebruik van onze Nutrifit® producten te waarborgen,
  • een overgangsposter die de transitie van uw huidig productgamma naar ons Nutrifit® productgamma vergemakkelijkt.

Voordelen Nutrifit® (ENFit™-aansluiting)

Incompatibel met lueraansluitingen en andere connectoren van klein kaliber
De onmogelijke aansluiting van Nutrifit® hulpmiddelen op hulpmiddelen bedoelt voor andere gezondheidstoepassingen zorgt ervoor dat de patiënt beter wordt beschermd tegen verkeerde aansluitingen.

Vergrendelbare aansluiting
Hierdoor wordt extra veiligheid gegarandeerd, wordt onvrijwillige deconnectie voorkomen en bereiken alle voedingsstoffen uw patiënt.

Universeel
De universele aansluiting van Nutrifit® kan gebruikt worden met elk ander ENFit™-systeem, ongeacht de leverancier.

 

Wenst u meer informatie?